boczniaki????

Przepisy i domowe specjały.
morgana
Posty: 29
Rejestracja: 02 sty 2013 17:14

boczniaki????

Post autor: morgana » 17 maja 2013 00:28

W polo markecie jest promocja na boczniaki, co więc kupiłam.... i nie mam pojęcia co z tym zrobić - macie jakieś sprawdzone proste przepisy? w ogóle boczniaki można małym dzieciom dawać do jedzenia?

Kasia99
Posty: 27
Rejestracja: 19 sty 2012 16:57

Re: boczniaki????

Post autor: Kasia99 » 07 cze 2013 12:56

Flaczki zrób albo panierowane jak schabowe

kreatynka
Posty: 968
Rejestracja: 23 lis 2012 11:10

Re: boczniaki????

Post autor: kreatynka » 30 lis 2013 15:19

Świetne dania z grzybami mają w Gallo d’oro Ristorante Taverna w Warszawie, więc warto się wybrać jeśli nie ma się ręki do gotowania - zaoszczędzi się mnóstwo czasu i nerwów :)

polaDDD
Posty: 2
Rejestracja: 14 gru 2013 13:34
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: boczniaki????

Post autor: polaDDD » 14 gru 2013 13:38

Ja bardzo lubie boczniaki.

Piersi kurczaka zapiekana w białym winie z boczniakami i suszonymi grzybami z czosnkiem i natką pietruszki. Poezja!!!

Lamorra
Posty: 3
Rejestracja: 10 gru 2013 19:09

Re: boczniaki????

Post autor: Lamorra » 29 gru 2013 15:41

Dziecom raczej nie daje się grzybów, mówimy o małych dzieciach rzecz jasna, a jeśli już to małe ilości. Podoba mi się ta potrawka z kurczakiem i boczniakami, taką potrawę można popić winem owocowym, np. chorwackie Pinot Crni Kutjevo świetnie się do tego nadaje.

mariannowicz
Posty: 2
Rejestracja: 31 gru 2013 10:32
Lokalizacja: Olecko
Kontakt:

Re: boczniaki????

Post autor: mariannowicz » 02 sty 2014 12:29

Bardzo lubie boczniaki.
Ostatnio przeprowadzam liczne wariacje w kuchni. Boczniaki dodaję przygotowując flaki wołowe w rosole. Pyszne są rownież krokiety z boczniakiem ale również smazone w jajku.

marta.proksy
Posty: 1
Rejestracja: 29 gru 2013 18:33
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Re: boczniaki????

Post autor: marta.proksy » 13 sty 2014 08:32

Ja polecam piersi kurczaka zapiekane w białym winie z boczniakami i suszonymi grzybami z czosnkiem i natką pietruszki.

nina_ky
Posty: 845
Rejestracja: 10 sty 2014 20:50

Re: boczniaki????

Post autor: nina_ky » 20 sty 2014 09:36

Ja boczniaki panieruję i smażę jak kotlety, są bardzo dobre ;)

Awatar użytkownika
Anna84
Posty: 57
Rejestracja: 29 kwie 2014 14:52

Re: boczniaki????

Post autor: Anna84 » 21 lip 2014 12:10

dokładnie, panierowane smakują bardzo dobrze (;

Karina37
Posty: 126
Rejestracja: 07 wrz 2014 13:49

Re: boczniaki????

Post autor: Karina37 » 07 wrz 2014 14:59

Kasia99 pisze:Flaczki zrób albo panierowane jak schabowe

Dziękuję za podpowiedź, jeśli chodzi o flaczki :)))
Boczniaki uwielbiam!!! Ale nigdy nie próbowałam ugotować z nich flaków. Zawsze panierowane lub po prostu odrobinę podsmażone na oliwie.

Mój mąż nie znosi prawdziwych flaków, więc dzięki tej podpowiedzi spróbuje go ciut "oszukać' :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kulinaria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości