Cydr

Przepisy i domowe specjały.
olabora
Posty: 22
Rejestracja: 26 paź 2015 18:56

Re: Cydr

Post autor: olabora » 26 paź 2015 19:45

Tak do makaronów jest oki:)

Ivanowicc
Posty: 2
Rejestracja: 13 lis 2015 09:53

Re: Cydr

Post autor: Ivanowicc » 13 lis 2015 10:36

Nie przepadam za cydrem. Nie wiem dlaczego, ale nie odpowiada mi jego smak i wolę wypić normalne piwo, a nie cydr.

mamanaetacie
Posty: 16
Rejestracja: 30 lip 2015 11:09

Re: Cydr

Post autor: mamanaetacie » 13 lis 2015 13:26

Cydr jest fajny do czegoś. Sam w sobie tez mi za bardzo nie podchodzi. Ale ostatnio restauracja Raut w Poznaniu zaserwowała mi go z mięskiem - powiem Wam, że byłam bardzo zaskoczona. Nie spodziewałam się takiego połączenia, a było bardzo bardzo smaczne :)

Bunnka
Posty: 2
Rejestracja: 16 lis 2015 13:28

Re: Cydr

Post autor: Bunnka » 16 lis 2015 14:24

Bardzo lubię cydr, ale nie każdy. Nie przepadam za tym najtańszym. Jeśli już piję, to taki za co najmniej 5-6zł 0,5l.

frutinka
Posty: 2
Rejestracja: 19 lis 2015 11:44
Kontakt:

Re: Cydr

Post autor: frutinka » 19 lis 2015 11:59

To sa jakies tansze cydry niż 5-6 zlotych za 0,5l? nie spotkałam się z tym jeszcze. osobiście lubie prawie wszystkie, poza green millem. Jak widać w kwestii cydrów najlepiej wspierać polskie produkty, są smaczniejsze.

nina_ky
Posty: 874
Rejestracja: 10 sty 2014 20:50

Re: Cydr

Post autor: nina_ky » 13 gru 2015 19:41

Ivanowicc pisze:Nie przepadam za cydrem. Nie wiem dlaczego, ale nie odpowiada mi jego smak i wolę wypić normalne piwo, a nie cydr.
Ja bym w ogóle była ostrożna z porównywanie cydru do piwa. Przecież to w ogóle nie jest podobny smak.

Justyna27
Posty: 74
Rejestracja: 10 kwie 2015 20:07

Re: Cydr

Post autor: Justyna27 » 14 gru 2015 11:06

w sumie to nie wiem do czego jeśli chodzi o cydr to ja podaje i do mięsa i do ryby i ogólnie dla mnie to takie wino

Mlopka89
Posty: 2
Rejestracja: 15 gru 2015 12:49
Kontakt:

Re: Cydr

Post autor: Mlopka89 » 15 gru 2015 13:09

Nie przepadam za cydrem. W zasadzie nie wiem dlaczego, bo jeszcze kilka miesięcy temu bardzo go lubiłam.

nina_ky
Posty: 874
Rejestracja: 10 sty 2014 20:50

Re: Cydr

Post autor: nina_ky » 13 sty 2016 11:29

Justyna27 pisze:w sumie to nie wiem do czego jeśli chodzi o cydr to ja podaje i do mięsa i do ryby i ogólnie dla mnie to takie wino
A jakie masz przepisy na cydr i rybę? Nie spotkałam się jeszcze z takimi i chętnie bym je wypróbowała.

jumaik
Posty: 4
Rejestracja: 13 sty 2016 10:57
Kontakt:

Re: Cydr

Post autor: jumaik » 13 sty 2016 13:04

Ciesze się ze obnizono akcyze na cydr i teraz można go nabyć w ludzkiej cenie, przecież o pyszny i całkiem zdrowy trunek, sięgam po niego o wiele częściej niż po piwo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kulinaria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości