menu weselne

Przepisy i domowe specjały.
cyntia8
Posty: 1
Rejestracja: 26 wrz 2016 10:12
Kontakt:

menu weselne

Post autor: cyntia8 » 26 wrz 2016 10:13

Witam, za rok będę balować na swoim weselu i zastanawiam się nad menu. Co się serwuję z dań ciepłych, i ile ich powinno być? zaznaczam, że to wesele z poprawinami

stapka18
Posty: 118
Rejestracja: 10 lis 2016 13:45
Kontakt:

Re: menu weselne

Post autor: stapka18 » 16 lis 2016 08:12

W zależności od tego jak długo planujesz żeby wesele trwały (zazwyczaj 2-3 w nocy), to na początek na pewno powinien się pojawić obiad z dwóch dań, za jakieś dwie godziny znowu danie i myślę, że tak średnio właśnie co 2-3godziny na stole powinno pojawiać się coś ciepłego (choćby barszcz z krokietem). Pamiętam, że u koleżanki na weselu te dania późniejsze były podawane w zbiorczym opakowaniu i każdy sobie nakładał. A co do składu menu to na pewno zupa i jakieś drugie, później widziałam na różnych weselach tatara, krokieciki, kolejną zupę, jakieś mięsko pieczone z warzywami. Może postaw na dania regionalne? Ważne żeby większości smakowały, lepiej nie wydziwiać i nie zamawiać jakichś wymyślnych dań, bo wtedy trzeba brać dwie wersje - klasyczną i nowoczesną, bo wesele jest dla gości pamiętaj:)

kubiaczka
Posty: 327
Rejestracja: 23 gru 2014 10:07

Re: menu weselne

Post autor: kubiaczka » 29 paź 2017 10:31

Każda restauracja ma swoje menu i stamtąd wybierasz dania, jakie chciałabys mieć na weselu. My mieliśmy nasze przyjęcie w sali bankietowej Chata z Zalipia w sarnowie i ustalaliśmy menu z managerem sali. Wszystko było do uzgodnienia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kulinaria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość