Miejsce pracy - oświetlenie biurka?
-
Miejsce pracy - oświetlenie biurka?
Jak oświetlić miejsce pracy, którym jest biurko (mały, wydzielony kącik)
tak, żeby w razie gdyby wpadł klient nie było obciachu, ze wygląda to ciemno, głucho, i w ogóle jakiś babciowy abazur sprzed lat?
Czy taka lampa bedzie fajna, albo ewentualnie minimalistyczna?
Nie mogę się zdecydować, a chciałabym coś fajnego, w miare cenowo przyzwoitego i dośc "reprezentacyjnego", nawet jeśli ma stac tylko na biurku.
tak, żeby w razie gdyby wpadł klient nie było obciachu, ze wygląda to ciemno, głucho, i w ogóle jakiś babciowy abazur sprzed lat?
Czy taka lampa bedzie fajna, albo ewentualnie minimalistyczna?
Nie mogę się zdecydować, a chciałabym coś fajnego, w miare cenowo przyzwoitego i dośc "reprezentacyjnego", nawet jeśli ma stac tylko na biurku.
-
Re: Miejsce pracy - oświetlenie biurka?
ta druga jest taka delikatna i elegancka tylko ciekawe czy daje dużo światła choć zawsze można ustawić dwie takie lampki symetrycznie 

- Biznesmenka
Ja na swoim biurku w kącie do pracy mam lampkę ze ściemniaczem, ale nie sądzę, żeby takie coś sprawdziło się w miejscu, gdzie przyjmuje się klientów. Taka jak moja pasuje raczej właśnie do takiego domowego miejsca do pracy. Na Twoim miejscu wybrałabym tę drugą z przedstawionych opcję.
Odpowiednie oświetlenie miejsca pracy to moim zdaniem integralna sprawa. Powinno być one tak skonstruowane aby nasze oczy się nie męczyły - w końcu w pomieszczeniu będziemy spędzali ponad 8 godzin dziennie - a nawet więcej.
Ja w ostatnim czasie meblowałam swoje pierwsze biuro. Zamówiłam sobie takie lampki: swiatswiatla.pl i są moim zdaniem bardzo wygodne.
Ja w ostatnim czasie meblowałam swoje pierwsze biuro. Zamówiłam sobie takie lampki: swiatswiatla.pl i są moim zdaniem bardzo wygodne.
Mi podobają się bardzo lampki jagodki 

A może takie : żarówki led g4? Moim zdaniem tego typu oświetlenie świetnie sprawdza się w firmie - w miejscu pracy
Daje wyraźne ale niemęczące światło. Sama takie posiadam.

może taka nowoczesna, wydaję mi się, że będzie prezentować się fajnie w każdej aranżacji
Madzia Datura...sama spamujesz, więc zostaw w spokoju innych ludzi. Nawet nie skomentuję swojego zachowania. A tymi wielkimi obrazkami to dopiero forum zaśmiecasz.
Moim zdaniem jakiś kolorowy abażur również byłby świetnym pomysłem na oświetlenie biurka. Wszystko jeszcze zależy od tego jaki biznes prowadzimy
Moim zdaniem jakiś kolorowy abażur również byłby świetnym pomysłem na oświetlenie biurka. Wszystko jeszcze zależy od tego jaki biznes prowadzimy

Ja też szukam jakiejś ciekawej lampy biurkowej, no i dużo fajnego oświetlenia znalazłam tutaj: nexterio.pl. Bardzo przypadły mi do gustu lampy biurkowe LED od Philipsa, zresztą zobaczcie sobie same... Oni dużo fajnych rzeczy robią, ich lampy mają naprawdę ciekawe formy. Mi np. spodobały się te dwie:

ta pierwsza jest bardzo ładna. Oswietlenie biurka to podstawa gdy pracuje się po nocach bo szkoda oczu.